A tým
včera

REVIEW | REPRÍZU LOŇSKÉHO ČTVRTFINÁLE OVLÁDLY OTROKOVICE 10:9

7. kolo / neděle 20.10.2024, 17:30 / SH Štěrkoviště Otrokovice
PANTHERS OTROKOVICE
10:9
1:5, 4:3, 5:1
FbC Hradec Králové

Hosté šli do vedení již ve čtvrté minutě zápasu, když přesnou nahrávku Martina Krejčího zužitkoval střelou pod břevno Adam Hušek. Velkou dávku štěstí si následně vybral Matyáš Velc, když při pokusu o rychlý pas otřel míček o brankáře a po deváté v sezoně rozvlnil síť soupeřovy branky. Povedený vstup do zápasu potvrdil Tomáš Dlesk, jenž tváří v tvář gólmanovi poslal hrací předmět k pravé tyči – 0:3.

Východočeši po dobrém startu zaváhali v rozehrávce a chybu obrany nekompromisně potrestal Vít Máček. Hosté rychle odpověděli a do konce první třetiny přidali dvě úspěšné trefy. Nejprve se třetím gólem sezony blýskl Vojtěch Rusin, svou debutovou trefou v hradeckém A-týmu na něj navázal devatenáctiletý Petr Szturc – 1:5.

Hradečtí pokračovali ve výkonu z první třetiny i po úvodní pauze, když se dorážkou prosadil Martin Krejčí a po 44 vteřinách přesně mířil také Lukáš Gregor. Poté ale začal velký otrokovický comeback a Hradec od té doby tahal za kratší konec provazu.

Na vině byly především hrubky v hradecké obraně, které potrestali otrokovičtí Vladimír Blažek a Ondřej Balner, z protiútoku se navíc trefil Adam Jiříček. Východočeši ještě pozdrželi otrokovický obrat, když Adam Hušek sedmým přesným zásahem sezony nedal šanci domácímu brankáři – 4:8.

Otrokovický výkon od konce druhé třetiny gradoval a Panteři hojně využívali rychlé domácí palubovky. Rozběhnutý Matěj Klímek neomylně pálil při přečíslení, z nepříjemných odrazů od mantinelu profitoval také Vlastimil Červenka. O vyrovnání se postarali dvougóloví střelci zápasu, po skryté střele Adama Jiříčka rozpoutal domácí euforii Vlastimil Červenka – 8:8.

Neskutečný obrat Panterů dokonal v čase 48:15 odskočený Michal Procházka, který si před brankou našel prostor na střelu a propálil vše, co mu stálo v cestě. Svěřenci Jiřího Janouška se nevzdali a 11 minut před koncem vyrovnal skóre zápasu hradecký kapitán Vít Heger – 9:9.

Poslední slovo dramatického utkání nakonec měli domácí Panteři, kteří v 56. minutě vstřelili desátou a finální branku duelu. Jakub Haša utekl hradecké obraně a svižnou forhendovou kličkou překonal bezmocného Ondřeje Bártu. Hosté v poslední minutě dostali výhodu přesilové hry, ani při hře bez brankáře ovšem nepřekonali neprostupný otrokovický blok.

Hradečtí se tak po prohře 9:10 propadli na šesté místo tabulky, před ně vyskočili právě otrokovičtí Panteři a Florbal Ústí. Východočeši budou mít šanci na nápravu již tuto sobotu od 18:00, když v Třebši přivítají tabulkového souseda ze Znojma.

Další­ články