A tým
22. 9. 2024

REVIEW | PARÁDNÍ OBRAT ZLOMIL ÚSTECKÉ PROKLETÍ

3. kolo / sobota 21.9.2024, 17:00 / SC SLUNETA Ústí n/L
Florbal Ústí
5:8
2:0, 3:3, 0:5
FbC Hradec Králové

Východočeši nevstoupili do utkání ideálně a domácí se rychle ujali vedení. Po dvou odehraných minutách chyboval na rozehrávce Jakub Prášek a jeho zaváhání hravě využil Vladimír Trčka. Ústí bylo v zápase lepším celkem a zanedlouho přidalo druhou trefu, když se ze střední vzdálenosti prosadil Jan Vondruška – 0:2.

Ústečtí navíc mohli před koncem třetiny přidat třetí zásah z nařízeného trestného střílení, domácí Fuchsig ale nevyzrál na nájezdového mága Ondřeje Bártu. Ten musel v první třetině čelit hned čtrnácti střelám, zatímco hosté vyslali na branku pouze šest pokusů. Hradci k úspěšnému zásahu nepomohla ani přesilovka pěti proti třem a tak odcházeli do kabin s dvougólovým mankem.

Druhá třetina nabídla divákům více branek i zábavy. Již po 56 sekundách hry využil přesilovku Matyáš Velc, který tak gólově pokřtil svůj nový dres s číslem patnáct. Stejný hráč vyrovnal skóre zápasu svou druhou trefou v utkání, když při přečíslení dvou na jednoho zamířil přesně k pravé tyči – 2:2.

Ústí rychle zareagovalo na nepříznivý start do třetiny a bekhendem Martina Horna si vzalo vedení zpět na svou stranu. To ovšem trvalo pouhých 49 sekund, než Matyáš Velc našel perfektní kolmicí volného Lukáše Gregora, který na zadní tyčce uklidil míček do odkryté klece – 3:3.

Následovalo ale vyloučení Východočechů a Ústí z první početní výhody udeřilo. Obratný Jan Vondruška si našel prostor v těsné blízkosti před brankou a propálil Bártu na přední tyči. Ještě před koncem třetiny si vzali domácí dvoubrankové vedení zpátky, ze série vzdušných přihrávek profitoval šikovný Jan Dobosz – 5:3.

Hradečtí se nezalekli první případné prohry v sezoně a po druhé přestávce vstoupili na hřiště s odhodláním zápas otočit. Jejich útočné snahy byly odměněny ve 49. minutě, když odvážné sólo Adama Huška zužitkoval dobře postevný Daniel Škeřík. Východočeši pokračovali v aktivitě a došli si pro zasloužené vyrovnání. Vrchní kanonýr Lukáš Gregor natáhl ke střele od poloviny hřiště a jeho prudký pokus senzačně zapadl pod horní tyčku ústecké branky – 5:5.

Hosté byli rázem v laufu a v 55. minutě dokonali šílený comeback. Adam Hušek vystihl ústeckou rozehrávku a svižnou bombou k tyčce poslal Hradec poprvé v zápase do vedení. Ústečtí odvolali v posledních minutách brankáře a vyzkoušeli hru v šesti, Východočeši si ovšem vedení pohlídali a dvakrát udeřili do prázdné branky. Po finálních trefách Štěpána Hegera a Tomáše Dleska se Hradec může radovat z vybojované výhry 8:5.

Hradec se tak udržel na čele tabulky 1. ligy mužů a je jediným týmem, který v úvodních třech duelech neztratil bod. Stejný počin může teoreticky dokázat pražský Butchis, který čeká na zápas s Hattrickem Brno. Hradec sehraje další utkání v neděli od 17:00, když v Třebši přivítá čtvrté Vikingy z Kopřivnice.

Další­ články